Beach Badminton Toernooi 2017

Op woensdagavond 27 december 2017 heeft badmintonvereniging LBC’72 weer haar jaarlijkse Beach Badminton toernooi gehouden in de Hamalandhal te Lichtenvoorde. Ook dit jaar heeft de stichting SHL de Hamalandhal weer omgetoverd tot Hamazandhal. Er ligt weer een prachtig zandstrand waarop naar hartenlust “Beach” sporten gehouden kunnen worden. Met daarbij een zeer gezellig Beach Café waar de deelnemers even kunnen uitrusten, praten en met wat te drinken uiteraard.
Wij, van LBC’72, organiseren nu voor de derde keer op rij een Beach Badminton toernooi waar dit jaar maar liefst 70 deelnemers zich voor hebben ingeschreven. Deze deelnemers zijn de leden van LBC’72 vanaf 12 jaar en hun introducees.

Vrijwilligers van LBC’72 hebben ook dit jaar weer oliebollen gebakken voor de deelnemers, maar liefst 160 oliebollen, en deze werden zeer gewaardeerd door de deelnemers. Heerlijk! LBC’72 heeft een eigen spelvariant van Beach Badminton bedacht die door de deelnemers als zeer leuk wordt ervaren. Normaal speelt men badminton op een badminton veld 1 tegen 1 of 2 tegen 2, bij het LBC’72 Beach Badminton wordt gespeeld op een beachvolleybalveld met 4 tegen 4 spelers. Omdat men speelt op een dikke zandlaag en 4 tegen 4 geeft dit een heel andere dynamiek aan het badmintonspel, waardoor anders zeer sterke badminton spelers toch op een heel ander manier moeten spelen. Ook kan een team bestaan uit meer dan 4 leden, dan wordt er steeds gewisseld van speler wanneer een team de opslag krijgt.
Bij het LBC’72 Beach Badminton gaat het vooral om de gezelligheid en het badmintonspel in een mix van allerlei verschillende mensen en typen badmintonspelers.

Alle deelnemende teams hadden een soort van “beach” outfit aan en hadden namen van bekende stranden over de hele wereld.

In de eerste speelronde hebben alle teams 6 wedstrijden gespeeld in 2 poules.
Winnaars van poule 1 – team Beautiful Beach Babes
Winnaars van poule 2 – team De Zandlopers
Daarna volgt een tweede speelronde waarbij de teams allemaal door elkaar geschud zijn en een speelsterkte indeling is gemaakt naar: competitie spelers badminton, recreanten 1 en recreanten 2
Winnaars van poule 3 – recreanten 2 – team Noordwijk
Winnaars van poule 4 – recreanten 1 – team Vlissingen

Winnaars van poule 5 – competitiespelers – team Renesse
Als prijs kregen de winnaars van iedere poule het fantastische LBC’72 oliebollenpakket.

Na afloop werd nog gezellig nagepraat door de deelnemers in het Beach Café. Wij kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagd LBC’72 Beach badminton toernooi. Organisatie en deelnemers bedankt en …..wordt lid van LBC en doe volgend jaar mee !

Foto’s: Rick Mellink

Bekijk alle foto’s op Facebook!

Beach Badminton Toernooi 2017