LBC ’72 viert jubileum met een boekBoek over 50 jaar badminton in Lichtenvoorde


De Lichtenvoordse badmintonclub LBC ’72 bestaat dit jaar 50 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum is een prachtig boek gemaakt. Het eerste exemplaar van dit boek wordt tijdens het jubileumfeest overhandigd aan de burgemeester.

Een jaar voorbereiding
In september 2021 is gestart met de voorbereidingen van het boek. Na een jaar van noeste arbeid ligt er een fraai resultaat, waar de makers trots op zijn. De redactie van het boek bestaat uit Mia Bongers, Damiaan te Plate, Frank Leemrijse, Frank Ressing en Edwin Ketels. Het zijn allemaal leden van LBC ’72 die al circa 40 jaar badminton spelen en dus veel parate kennis over de club hebben. Naast de redactie hebben ook andere (oud)leden een bijdrage geleverd. Het gaat om Lisa Wellink (vormgeving), Rick Mellink (fotografie en vormgeving) en Carel Elferink (‘vliegende reporter’).

50 jaar badmintongeschiedenis
In het boek zijn 50 jaar badmintongeschiedenis in beeld gebracht. Het boek begint natuurlijk met de oprichting in 1972 en het verhaal van de grondleggers Frank Wolterink en Otto Liem. Verder wordt een beeld geschetst van de explosieve groei in de jaren 70 en de ontwikkelingen die de club daarna heeft doorgemaakt.

Verhalen en interviews
Het jubileumboek geeft veel informatie over de successen van de club en de vele talenten die LBC ’72 heeft voortgebracht. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij (bijna) alle activiteiten en festiviteiten, die de afgelopen 50 jaar zijn georganiseerd. Daarnaast staan er in het boek interviews met succestrainer Jan Stronks, de ereleden, enkele badmintonechtparen en het jongste en oudste lid van de club.

Veel (oude) foto’s
Het boek staat vol met foto’s uit de oude doos. Alle kampioensteams, de trainers en de mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de club zijn letterlijk in beeld gebracht. Ook bevat het boek een unieke groepsfoto van de huidige leden. Kortom een boekwerk dat iedereen, die LBC ’72 een warm hart toedraagt, in de kast moet hebben staan.

Uitreiking op de feestavond
Op zaterdag 17 september 2022 is het jubileumfeest van LBC ’72. Tijdens de feestavond reikt de voorzitter het eerste exemplaar van het jubileumboek uit aan burgemeester Bronsvoort. Alle andere aanwezigen krijgen het boek na afloop mee naar huis.

Sponsors
Het boek is mede tot stand gekomen met financiële steun van 12 lokale bedrijven. LBC ‘72 is deze bedrijven zeer dankbaar voor hun bijdrage in de kosten. 

Boek te bestellen via website
Mensen die niet op de feestavond aanwezig (konden) zijn, kunnen het boek bestellen via de website: https://www.lbc72.nl/jubileum/. Het boek kost slechts € 5,-.

Airbadmintontoernooi in december
Op 27 en 28 december 2022 organiseert LBC ’72 de laatste activiteit van het jubileumjaar: een indoor Airbadmintontoernooi in het zand. Dit unieke avondevenement vindt plaats in de Hamalandhal in Lichtenvoorde. Teams van 4-6 personen kunnen deelnemen. Ook badmintonliefhebbers van buiten Lichtenvoorde kunnen deelnemen. Je hoeft geen lid van een badmintonvereniging te zijn. De kosten zijn slechts € 2,50 per persoon. Nadere informatie volgt.

De redactie van het jubileumboek: v.l.n.r. Damiaan te Plate, Frank Ressing, Mia Bongers en Edwin Ketels. (Op de foto ontbreekt Frank Leemrijse.)

LBC ’72 viert jubileum met een boekBoek over 50 jaar badminton in Lichtenvoorde